22 april 2024
Naturpark Amager er blandt de otte nominerede til publikumsprisen Københavns smukkeste nybyggeri af Dansk Byudvikling. I SYSTRA har vi været teknisk rådgiver på projektet i godt samarbejde med Lytt Architecture, Adept, JAC Studios og Bark Rådgivning.
Fotocredit: Morten Aagaard Krogh, LYTT+ADEPT

I 2019 vandt SYSTRA Danmark, som teknisk rådgiver, sammen med LYTT, ADEPT og med TVEDE Rådgivende Ingeniører som underrådgiver konkurrencen om at udvikle nye hovedindgange og blå samlingssteder med adgang til Naturpark Amager fra vandsiden. De nye områder fungerer nu som orienteringspunkter i landskabet og forbedrer mulighederne for at udforske naturområdet.

SYSTRA løftede rådgiveropgaver i forhold til konstruktioner på land og i vand, anlæg af stier, trapper m.m., geoteknik, vurdering af natur- og miljøforhold, naturkortlægning, afvanding, kystsikring i forbindelse med indgreb i diger, myndighedsbehandling, samt byggeledelse og arbejdsmiljø.

Og nu er projektet nomineret til publikumsprisen Københavns smukkeste nybyggeri.

Besøgspunkterne i Naturpark Amager skal ifølge Københavns Kommune præmieres for sin enkle og præcise måde at oversætte det store landskab til koncentrerede oplevelser – for at give parkens gæster bedre adgang til de enestående naturoplevelser, fysisk som såvel som gennem en tydeligere fortælling om landskabet: her sameksisterer natur, leg, friluftsliv og fordybelse.

Dansk Byudvikling

Om Publikumsprisen

De nominerede er valgt blandt 33 indstillede projekter med ibrugtagning mellem den 1. oktober 2022 og den 31. december 2023.

Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1903. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.

Publikumsprisen blev uddelt for første gang i 2018, hvor over 2.000 stemmer blev afgivet. Dengang blev vinderen Axel Towers.

Fotocredit: Bente Christensen, SYSTRA Danmark

Seneste nyheder

Gå ikke glip af noget - følg os på vores sociale medier