29 juni 2021
I SYSTRA udvikler vi vores arbejdsplads ud fra forståelsen af, at vi alle er hele mennesker med hver vores behov og præferencer. Derfor handler fleksibilitet i SYSTRA om at give indflydelse på rammerne for vores arbejdsliv. Her fortæller HR-direktør i SYSTRA Danmark, Annelise Zidi, om udviklingen af den fleksible arbejdsplads i SYSTRA.

Hvorfor er fleksibilitet vigtigt på en arbejdsplads?

Vi har lært rigtig meget af corona-nedlukningen, og en af tingene er, at mange faktisk var rigtig glade for den fleksibilitet, som hjemmearbejde gav, og af mange forskellige årsager. For nogle betød det markant mindre transporttid, for andre gav det mere arbejdsro, mere tid med familien eller noget helt fjerde. Vi blev endnu engang mindet om, hvor forskellige behov vi har, og hvor vigtigt det er, at vi skaber en arbejdsplads, hvor alle kan trives.

Hvad handler fleksibilitet i systra om helt konkret?

Vi arbejder med fleksibilitet på fire forskellige områder; arbejdstid, arbejdssted, lønpakke og kontorpladser. Nogle af områderne er ikke nye, mens andre stadig er under udvikling.

Vi har fix-fleks aftaler, som giver indflydelse på, hvilke tidspunkter på dagen man arbejder, og så laver vi også aftaler om nedsat tid – enten permanent eller i perioder. Formålet er, at vi alle skal have arbejds- og privatliv til at hænge sammen.

Vi gennemgår alle forskellige livsfaser, og i SYSTRA skal der være mulighed for at finde en god balance, uanset hvor i livet man står.

Med vores politik om hjemmearbejde, har vi alle mulighed for større indflydelse på, hvor vi bedst løser vores opgaver, og mange af os sætter pris på afvekslingen mellem at være sammen med kollegerne på kontoret visse dage og kunne slippe for transport og fordybe sig derhjemme andre dage.

Derudover kan fleksibilitet ift. arbejdssted også handle om mobilitet mellem vores kontorer, hvilket vi har mange gode eksempler på.

Vi har mulighed for at påvirke sammensætningen af vores lønpakke gennem bruttolønsordninger, andre personalegoder og mulighed for fleksible pensionsindbetalinger. Vi har alle meget forskellige ønsker og behov: Nogle synes en massageordning eller en ny telefon er værdifuldt. For andre er det vigtigt at kunne købe et togkort gennem en bruttolønsordning. Det prøver vi at imødekomme. Alt det har vi samlet i en medarbejderportal, hvor vi også har en lang række rabataftaler til rådighed.

Vores måde at arbejde på har forandret sig – særligt på grund af det øgede digitale samarbejde, som bl.a. betyder flere Teams-møder. Det skal vores fysiske rammer understøtte. Dét at komme på kontoret, handler ikke blot om at arbejde fra sit skrivebord, men også om at bruge den fysiske tilstedeværelse til at styrke fællesskabet, videndelingen og samarbejdet. Derfor har vi på vores hovedkontor i Ørestad indført fleksible pladser i en nutidig og moderne indretning, som tager højde for både det digitale og fysiske samarbejde.

Vi ved, at der er kolleger med særlige behov i forhold til pladser og udstyr, og kolleger, som kommer på kontoret hver dag, og deres behov tager vi selvfølgelig hensyn til. Derfor er inddragelse et vigtigt element, når vi indretter vores arbejdsplads i SYSTRA.

Seneste nyheder

Gå ikke glip af noget - følg os på vores sociale medier