BLI EN AV OSS

Vill du arbeta för ett världsledande konsultbolag inom samhällsbyggnad och infrastruktur? Vi har påbörjat resan och vill att du ska hänga med och bidra till att förstärka och forma verksamheten! 

  • Vi kan erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande och roliga arbetsuppgifter i lokala projekt och delta i internationella nätverk.
  • Du kommer ingå i en trivsam arbetsgrupp med nära samarbete över affärsområdena, ha en närvarande och coachande chef samt en omtänksam arbetsgivare som aktivt jobbar för att främja mångfald och jämställdhet på arbetet.
  • Vi har kollektivavtal och goda arbetsvillkor samt attraktiva personalförmåner. SYSTRA rör sig ständigt framåt men vi har samtidigt tid för varandra – fika, promenader, träning, aktiviteter på och utanför jobbet är vardag hos oss. Hitta oss på Instagram och LinkedIn. Se länkar till höger.

en omväxlande arbetsmiljö!

SYSTRA erbjuder dig en omväxlande arbetsmiljö med stor möjlighet till vidareutveckling. Vi är fortfarande i en expansiv fas i Norden vilket medför att du på SYSTRA har stora möjligheter att inte bara utveckla dig själv utan även bidra till att utveckla våra arbetssätt och interna samarbeten med kompetenta och engagerade kollegor.    

Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar. På SYSTRA deltar du i skapandet av ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar för miljön, projekten, medarbetarna och som skapar verklighet av sina visioner. 

På SYSTRA kan du jobba eller praktisera lokalt i Sverige eller internationellt. Vi har kollegor över hela världen och utbyter erfarenheter med varandra via olika nätverk. Vill du också vara med på SYSTRAs resa framåt och skapa framtidens infrastruktur? Då ser vi fram emot din ansökan redan idag! 

Alla rekryteringar som genomförs på SYSTRA sker via vår rekryteringsportal (Se “Lediga jobb”) och vår anställningsprocess är kompetensbaserad. Går du vidare i processen, kommer rekryterande chef eller ansvarig rekryterare att kontakta dig för vidare information om nästa steg. När du ansöker om ett jobb hos SYSTRA, kommer du få godkänna i rekryteringsportalen att dina personuppgifter registreras och behandlas i aktuell rekryteringsprocess.

Skriv in det land du önskar arbeta i, i fältet “Search by location” för att få upp alla lediga jobb som sökresultat.

Det är under “Lediga Jobb” som du hittar alla våra lediga jobb och anställningar. Om du inte hittar en ledig tjänst som passar, är du välkommen att registrera ditt intresse i vårt kandidatnätverk. Det når du via samma länk “Lediga Jobb”, se direkt den blå rutan mitt på sidan “Join Our Talent Community”.

Vi kan av kvalitativa och GDPR-skäl inte ta emot ansökan via e-post eller andra kommunikationsvägar än angivet ovan.

SOCIALA MEDIER

Instagram SYSTRA Sverige LinkedIn SYSTRA Sverige

Idag arbetar jag som försäljningsledare för affärsområdet Rail på SYSTRA. Jag började här för över 15 år sedan som signalprojektör och har senare arbetat med järnvägsprojekt som tekniksamordnare och uppdragsledare.  För några år sedan ville jag prova arbeta på annat och tog en anställning på Trafikverket som överlämnandekoordinator. Men kom tillbaka till SYSTRA för ett år sedan eftersom jag saknade det jag hade hos SYSTRA nämligen nybyggarandan i och med att vi expanderar. Fantastiskt teamsamarbete, vi stöttar och värnar om varandra. Varje dag nya utmaningar tillsammans med underbara kollegor. Sedan är det kul att jobba i ett större internationellt företag och få vara en del i ett större sammanhang. Tack SYSTRA för att jag får vara med om detta äventyr!

Harald, Sales Leader

Jag har sedan 2020 jobbat som gruppchef och uppdragsledare på Systra på bästkusten! Vi är 20 personer på Civil Design i Göteborg och jag är gruppchef över en härlig mix av uppdragsledare, vägprojektörer och arkitekter. För tillfället är jag även uppdragsledare för ett av våra största och roligaste uppdrag; Detaljprojektering Station Haga på uppdrag av Göteborgs Stad! Projektet löper parallellt med Trafikverkets arbete med att bygga Västlänken och vid Haga byggs en tågstation. Vårt uppdrag är att anpassa allmän platsmark efter de nya förutsättningarna som tågstationen vid Haga ger. Projektet omfattar arbeten med ny och befintlig infrastruktur så som spårvagns- och busshållplatser, bil-, gång- och cykelvägar, inredning av ett cykelgarage, utformning av allmän plats- och parkmark, hantering av dagvatten samt byggandet av en ny gångbro över Rosenlundskanalen. Innan jag kom till Systra var jag hos en annan arbetsgivare i 12 år. Det var stort för mig att våga testa något nytt efter så många år. Men en kompis sa: YOLO, ingen minns en fegis! So here I am!

Parasto, Gruppchef & Uppdragsledare

Jag har varit med och utvecklat signalteknik inom SYSTRA sedan 1995. Under de här åren har jag jobbat med allt möjligt inom signalteknik, allt ifrån ritarbete med tusch till signalsäkerhetsgranskning.  En del av mitt arbete har bestått i att vara lärare för att utveckla elever, allt ifrån ATC-projektörer i Kuala Lumpur till nya högskoleingenjörer på KTH och yrkeshögskoleelever på STI.  Förra året gick jag vidare inom SYSTRA för att tillsammans med kollegor utveckla vårt affärsområde inom Tunnelbana och Spårväg i Stockholm. Vi kompletterar varandra bra genom våra olika bakgrunder, vilket är till stor nytta för våra kunder. Parallellt fortsätter jag att arbeta med de utvecklingsarbeten som pågår inom exempelvis ERTMS samverkansforum. Har man en gång börjat inom järnvägen, så är det svårt att släppa allt!

Mikael, Ingenjör

Välkommen student

Vi på SYSTRA värderar och vill ta vara på framtidens talanger. Därför är det naturligt för oss att ta emot studenter för praktik/LIA och examensarbeten. Hos oss får du chansen att komma in i ett härligt gäng med mycket kunskap, där vi tar vara på nya idéer och ständigt vill utvecklas. Du får chansen att bygga ditt CV genom att arbeta i mångsidiga projekt, ta eget ansvar för delar i projekten och får på köpet ett större nätverk. 

För SYSTRA är det viktigt med en hållbar utveckling, där vi ser att samspelet mellan nyutbildad och senior har en viktig och betydande roll. Vi delar gärna med oss av vår kunskap och erfarenheter, likaså värderar vi och tar vara på de färska kunskaper som du som nyutbildad kan bidra med. Vidare kommer du bredda ditt kontaktnät under din tid hos oss och skapa dig nya bekantskapskretsar nationellt och internationellt.

Som student hos SYSTRA, får du ett ovärderligt försprång i karriären och flera av våra nu anställda medarbetare har en gång börjat som just student hos oss. Vi hoppas att du som student ska trivas hos oss på SYSTRA och vi ser mycket fram emot att få välkomna dig i vårt gäng! 

Möt oss på arbetsmarknadsmässor 

Vi besöker flera av landets universitet, högskolor och yrkeshögskolor runt om i landet för att möta våra framtida talanger och få chansen att berätta mer om vad det finns för möjligheter hos oss på SYSTRA.

Exempel på arbetsmarknadsmässor vi deltar på:

  • Branschdagarna, Lunds tekniska högskola i Lund
  • MässING, Lunds Tekniska Högskola i Helsingborg
  • VARM, Chalmers i Göteborg
  • Trafikverksskolans arbetsmarknadsdag, Trafikverksskolan i Ängelholm

vill du göra din Praktik/LIA hos oss?

Det bästa sättet att komma i kontakt med oss för praktik är att träffa oss på någon av de arbetsmarknadsmässor vi deltar på. Utöver arbetsmarknadsmässor och studentevent finns våra öppna praktikplatser bland våra Lediga jobb. Om du inte hittar någon aktuell annons som matchar dina intressen, kan det tyvärr innebära att vi för tillfället inte har några tillgängliga platser. Vi uppdaterar dock våra annonser regelbundet, så vi rekommenderar dig att besöka vår karriärsida med jämna mellanrum.

Vill du göra ditt Examensjobb hos oss?

Flera av våra verksamhetsområden tar med glädje emot studenter som vill göra sitt examensarbete hos oss. Tillsammans kan vi utveckla en bra grund för ditt arbete och se till att du får ett skräddarsytt upplägg för just din uppsats. Vi ser med fördel att du redan har en grundidé när du kontaktar oss angående examensarbete. Det bästa sättet att komma i kontakt med oss för praktik är att träffa oss på någon av de arbetsmarknadsmässor vi deltar på. Utöver arbetsmarknadsmässor och studentevent annonseras exjobbsförslag bland våra Lediga jobb. Om du inte hittar någon aktuell annons som matchar dina intressen, kan det tyvärr innebära att vi för tillfället inte har några tillgängliga platser. Vi uppdaterar dock våra annonser regelbundet, så vi rekommenderar dig att besöka vår karriärsida med jämna mellanrum.

Tack så mycket SYSTRA AB för en givande åtta veckors praktikperiod (LIA1). Jag har skaffat mig värdefull kunskap och även fått chansen att observera många aspekter av BIM-koordinering i projekt. Jag vill tacka min handledare och alla andra på Systra VDC-BIM-avdelningen för att ni gav mig möjligheten att lära av er. 
Denna praktikperiod har definitivt ökat mitt intresse för att göra karriär inom BIM-branschen.

Cristina, praktikant 2023

Gjorde min LIA 2 hos SYSTRA AB i 12 veckor. Fick ett varmt välkomnande och blev direkt inkluderad i projekt med relevanta och utmanande uppgifter. Mina kunskaper och färdigheter från studierna har jag haft möjlighet att arbeta vidare på här och utveckla under min LIA. Utöver min inriktning  signalprojektering så har jag även fått delta i möten för att få överblick av hur projekt samordnas och planeras. Arbetskollegorna har varit mycket hjälpsamma. Jag vill också tacka mina handledare.

Fanny, praktikant 2023

Jag har verkligen uppskattat den stöttning och feedback jag har fått under min praktikperiod här på SYSTRA AB, och jag har lärt mig så mycket av er. Vill även min handledare för allt stöd och hjälp, det har varit en otroligt lärorik och givande upplevelse. SYSTRA AB har verkligen visat mig vad det innebär att vara en del av ett starkt och engagerat team, och jag kommer alltid att uppskatta den erfarenhet jag fått här.

Ricky, praktikant 2023